Hongaarse Ketelset

“Buiten koken is nu wel heel gemakkelijk met deze originele Hongaarse Ketelset.”

Al jaren kook ik met veel plezier buiten.

Een Hongaarse Ketel is daarbij vast onderdeel van mijn buitenkeuken.

Ik heb er verschillende. Eentje voor grote maaltijden, voor kleine gerechten, eentje die ik voor jam maken gebruik, voor tomatensauzen en eentje die specifiek voor vissoep is.

Ook tijdens een Praktijkweek Natuurlijk Leven of een 12-daagse PDC koken we samen met deze Ketel.

Omdat het heerlijk buiten is, heel gemakkelijk, super gezellig en altijd lekker.

“Als het even kan, kook ik lekker buiten. Paar blokjes hout, verse ingrediënten, beetje roeren en genieten van een heerlijke (soep)maaltijd.”

Omdat ik regelmatig hoor van bezoekers bij Harmony dat ze ook graag met zo’n Ketel thuis zouden willen koken thuis, dacht ik…

“Waarom maak ik dit niet makkelijk en zorg dat er voor de liefhebbers een aantal complete originele Hongaarse Ketelsets in Nederland en België beschikbaar zijn!”

Dus ja hoor, ik heb een serie Ketelsets van Hongarije naar Nederland gebracht en die zijn vanaf nu beschikbaar.

Let op: ik heb maar een beperkt aantal sets beschikbaar. Dus wacht niet te lang als je er eentje wilt hebben.

“Naast een complete Ketelset, krijg je van mij ook een aantal heerlijke recepten.”

Waar bestaat deze Hongaarse Ketelset uit?

De Ketelset bestaat uit:

1 driepoot (1,20 m), 1 ketel (14 liter), 1 deksel en 1 lange houten pollepel.
Plus je krijgt er van mij een aantal leuke Hongaarse recepten bij (ook vegetarische)!

De Ketel die ik heb uitgekozen voor deze set heeft een capaciteit van 14 liter. Dit is een van mijn favoriete ketels, omdat je daar zowel kleine maaltijden in kunt bereiden, als ook gerechten voor 10 personen.

De standaard is een typische Hongaarse driepoot die wat langer is dan normaal (meestal is dit 1 meter, maar deze is 1,20 m). Daarmee kan je makkelijker de Ketel hoger of lager hangen. In de praktijk heel handig, vind ik.

En met een grote houten pollepel (wel 60 cm!), een fijn deksel en niet te vergeten – een aantal leuke Hongaarse Ketelrecepten is de set helemaal compleet.

Kortom, je hebt alles om direct aan de slag te gaan!


Nu kun jij dus aan de slag:

Je eigen goulash soep, linzensoep, bonensoep of typische Hongaarse Pörkölt. Maar denk ook aan jam maken, tomatensaus indikken, of in de winter: een heerlijke gluhwein buiten om met vrienden een feestje te vieren.

Ik wens je heel veel plezier met jouw eigen buiten-kook avonturen! En laat je me even weten hoe het gaat?