Rabarber muffins

Rabarber Muffins met Citroenmelisse

Een paar dagen geleden plaatste ik een recept voor Rabarber Limonade. Een geweldige dorstlesser voor hete zomerdagen.

Na het maken van de limonade hou je echter wel zo’n 400g gram rabarermoes over.

Dat gooien we niet weg natuurlijk, daar maken we muffins  van!

Dit recept is eigenlijk een soort variatie op bananenbrood. Maar dan lekker op zijn Hollands, met rabarber. En de citroenmelisse maakt het helemaal af.

Heerlijk bij een glaasje Rabarber Limonade! 😉

Rabarber muffins2

Rabarber Muffins met Citroenmelisse

Wat heb je nodig voor 12 muffins:

  • 300 gram (spelt)bloem
  • 50 gram havervlokken
  • ½ tl bakingsoda
  • 200 gram honing
  • 100 ml (olijf, zonnebloem of kokos) olie
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 400 gram rabarbermoes
  • 1 flinke hand verse citroenmelisse (optioneel)
  • Optioneel; 75 gram gehakte nootjes

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht).
  • Vet een muffin tray in of zet muffinvormpjes klaar.
  • Meng de bloem, de havervlokken en de bakingsoda.
  • Klop de eieren los en roer deze samen met de olie, de honing en de vanille extract door het bloemmengsel.
  • Was de citroenmelisse en snij of knip deze in kleine stukjes.
  • Meng de citroenmelisse samen met de rabarbermoes door het beslag.
  • Roer hier eventueel de nootjes doorheen.
  • Je hebt nu een vrij stevig beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 20-25 gaar.
  • Laat ze afkoelen voor je ze opsmikkelt :).

De Wilde Zomer

Vind je dit een leuk recept?

Dan is mijn boek De Wilde Zomer wellicht ook iets voor jou.

De Wilde Zomer is een boek vol recepten dat je laat zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment