horta

Recept Bonte Horta

Horta (gekookte wilde groenten)

Een echt natuurlijk gerecht dat ze maar al te goed kennen in Griekenland.
Supergezond, snel, makkelijk, goedkoop en vooral ook erg lekker. Zelfs de kinderen smullen ervan!

Ik heb voor deze Bonte Horta een mix gebruikt van zevenblad, brandnetel, paardenbloemblad en paarse dovenetel.

Wat heb je nodig voor Bonte Horta:

  • paar handen vol met wilde kruiden/groenten (zevenblad, brandnetel, paardenbloemblad en paarse dovenetel)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie
  • halve citroen

horta

Aan de slag

  1. Zet een pan water met wat zout op het vuur en breng aan de kook;
  2. Was de bladeren in wat koud water;
  3. Voeg de bladeren toe aan het kokende water en laat circa 5 minuten zachtjes koken;
  4. Snij een ui en twee teentjes knoflook in kleine stukjes en fruit ze in wat roomboter in de koekenpan;
  5. Schep de groene bladeren uit het kookvocht en bak nog een minuutje mee met de uitjes
    (NB: als je het kookvocht laat afkoelen, is dit vocht heel gezond om te drinken);
  6. Schep de horta op een mooi bord;
  7. En maak het af met een flinke scheut biologische olijfolie en knijp er een beetje citroen over.

De Wilde Zomer

Vind je dit een leuk recept?

Dan is mijn boek De Wilde Zomer wellicht ook iets voor jou.

De Wilde Zomer is een boek vol recepten dat je laat zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment