seringensiroop

Seringensiroop

Ze bloeien nu volop, de prachtige seringen.

Met witte, paarse of lila bloemen. En wat een heerlijke geur komt er vanaf.

Seringen bloeien tussen april en juni.

Seringensiroop

Van de bloemen kun je een siroop maken.

Ik heb het dit keer met witte bloemen gemaakt, maar als je de paarse bloemen gebruikt krijg je een leuke roze kleur van de siroop.

Seringensiroop is lekker verfrissend als limonadedrankje en heerlijk over de yoghurt, ijs of pannenkoek.

Je hebt zelf in de hand hoeveel siroop je toevoegt, zodat je zelf bepaalt hoe zoet je het wilt maken. Wil je het minder zoet maken, gebruik dan bijvoorbeeld de helft van onderstaande hoeveelheid.

 seringensiroop

Recept voor seringensiroop

Dit recept voor seringensiroop maak je met suiker of met honing.

Honing heeft mijn voorkeur, echter met honing is de houdbaarheid wel wat minder lang dan met suiker. Ik heb hieronder beide varianten voor je uitgewerkt.

Wat heb je nodig:

  • 10 seringentrossen
  • 2 biologische citroenen
  • 2 liter (bron)water
  • 1 kg rietsuiker of 700 gram biologische honing
  • schone (steriele) flessen en doppen

Aan de slag (met honing)

  1. Pluk de bloemetjes van de trossen.
  2. Snijd de citroenen in plakjes.
  3. Voeg de bloemetjes, de gesneden citroenen en het water in een glazen pot en laat deze 2 dagen trekken(bijv. in de zon).
  4. Giet de bloemen en citroenen door een vergiet waarin een schone doek ligt.
  5. Wring de doek goed uit.
  6. Giet de vloeistof in een pan en breng het aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes koken.
  7. Laat de vloeistof afkoelen tot net onder de 40 graden celsius.
  8. Voeg de honing toe en roer het goed door.
  9. Giet de siroop in goed schoongemaakte (steriele) flessen en sluit de dop.

Houdbaarheid: Wanneer de flessen op een schone koele plek staan zijn ze 3 maanden houdbaar.

Aan de slag (met suiker):

  1. Pluk de bloemetjes van de trossen.
  2. Snijd de citroenen in plakjes.
  3. Voeg de bloemetjes, de gesneden citroenen en het water in een glazen pot en laat deze 2 dagen trekken(bijv. in de zon).
  4. Giet de bloemen en citroenen door een vergiet waarin een schone doek ligt.
  5. Wring de doek goed uit.
  6. Giet de vloeistof in een pan en voeg de suiker toe en breng het aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes koken.
  7. Giet de siroop in goed schoongemaakte (steriele) flessen en sluit de dop.

Houdbaarheid: Wanneer de flessen op een schone koele plek staan zijn ze 1 jaar houdbaar.

dwh_lievegroet

P.S.: Vind je dit een leuk recept?

Dan is mijn boek De Wilde Zomer wellicht ook iets voor jou.

De Wilde Zomer is een boek vol recepten dat je laat zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje

 

Save

Save

Save

Save

Save

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Leave a Comment