Online Jaarcursus Natuurlijk Leven 2017

De 2017 groep is momenteel volop aan de slag.
Instromen is niet meer mogelijk.

Wil jij ook meedoen met de volgende cursusronde 2018, stuur me even een mailtje dan zet ik je op de lijst erbij en stuur je een bericht zodra de inschrijving weer start.


Een droom die uitkomt…


Al lange tijd droom ik erover om op een hele makkelijke manier veel mensen te kunnen bereiken die een verandering willen in leefstijl. Die een drang voelen om een meer natuurlijk leven te leiden. Dichter bij de natuur. En ze daar dan heel praktisch bij te kunnen helpen. Stap voor stap, gedurende een wat langere periode. Zodat de gewenste veranderingen geen wishful thinking meer zijn, maar realiteit worden.

Met deze online jaarcursus kan dit nu.

Want een meer natuurlijke leefstijl aannemen is in het begin wat onwennig. Je moet er in groeien. En dan is het heel fijn als je voor een bepaalde tijd begeleid wordt om te leren hoe je de natuur in huis haalt en om te ervaren op welke wijze dit voor jou een invulling kan krijgen.


De alledaagse praktijk

Met deze online jaarcursus heb ik de mogelijkheid om jou en andere deelnemers van week tot week, van seizoen tot seizoen, mee te nemen in de alledaagse praktijk van een Natuurlijk Leven.

Ieder seizoen heeft namelijk zijn eigen dynamiek, waarbij ik je laat zien hoe je dit natuurlijke patroon kunt omarmen en integreren in je dagelijkse leven.

Je kunt het zien als een avontuurlijke reis die we samen maken. Waarbij we starten in de lente waar de natuur ontwaakt, deze tot volle uitdrukking komt in de zomer om uiteindelijk een terugtrekkende beweging te maken in de late herfst. Het moment waarop de natuur zich weer voorbereid op een winterretraite.

Hieronder kun je lezen hoe de online cursus is opgezet, wat je ervan kunt verwachten en hoe je je kunt aanmelden.

“Echt iets voor jou als je graag meer natuurlijke producten in huis wilt hebben, maar het lastig vindt om dit in praktijk te brengen.”

Hoe is de online cursus opgezet?


De opbouw van de cursus is als volgt:

 • Iedere twee weken zet ik een wild kruid of plant/boom centraal
  Een plant die op dat moment buiten vindbaar is en waar we ons helemaal mee zullen verbinden (denk aan de paardebloem, de hondsdraf, weegbree, zevenblad, etc. ). Ook zal ik een lijstje van “must-have” kruiden en bloemen voor in je tuin behandelen (zoals munt, goudsbloem, echinacea en meer) – In totaal zullen we zo meer dan 25 eetbare en geneeskrachtige planten behandelen.

 • Aan de hand van filmpjes laat ik je zien hoe ieder kruid/plant/bloem eruit ziet
  Waar je het kunt vinden, hoe je het kunt oogsten en waar de plant voor staat. Je ontvangt ook per plant uitgebreide informatie en een aantal recepten waarmee je die twee weken zelf aan de slag kunt. Recepten om gerechten te maken, om zalven en tincturen te maken voor je gezondheid, om handige middeltjes te maken voor in huis, etc. Net als in mijn boeken.

 • Naast planten, behandel ik om de week een speciaal Natuurlijk Leven thema
  Dat wordt heel gevarieerd: bijvoorbeeld hoe je zelf zeep, zalven en tincturen maakt, hoe je kruiden droogt, zelf zuurdesembrood bakt, met afval omgaat, een aantal permacultuur onderwerpen en nog vele andere. Ook hier doe ik dit vooral met filmpjes zodat je de praktijk direct in beeld hebt. En om je een extra kijkje te geven in mijn eigen natuurlijk leventje, laat ik je door de seizoenen heen zien hoe ik zelf wildpluk en met mijn eigen moestuin omga. Een kijkje in de keuken bij Harmony dus :)

 • Er is een forum waar we met elkaar informatie uitwisselen
  Waar vragen beantwoord worden en waar jij en andere deelnemers ervaringen kunnen delen, waar je tips kunt vinden, en nog veel meer. Ook zal hier aanvullende informatie terecht komen en leuke nieuwtjes worden gedeeld.

 • Daarnaast vraag ik je om gedurende de cursus een notitieboek bij te houden
  Waar je al je bevindingen in noteert. Want naast alle kennis en praktijkvoorbeelden die je zult tegenkomen en de experimenten die jij zelf zult uitvoeren, is er als rode lijn door de cursus heen de vraag: “Wat kan jij hier mee? Hoe kan jij dit thema of deze kennis zelf toepassen in jouw leven?” Als afronding van de cursus vraag ik je (en dat is uiteraard geheel vrijwillig) om hier voor jezelf de belans voor op te maken en dit op te schrijven. De wintertijd is daar een mooi moment voor…

“Een super gevarieerde cursus waarbij je iedere week opnieuw wordt geprikkeld om een beetje natuurlijker te leven.”

Wat levert het jou op als je meedoet?


1. Een jaar lang natuurlijk leven prikkels:
Je zult een jaar lang allemaal aspecten ervaren van een natuurlijke leefstijl, zodat jij kunt kijken wat dit voor jou in praktijk betekent;

2. Verbinden met wilde kruiden en planten:
Je leert meer dan 25 wilde kruiden en planten uit jouw eigen omgeving herkennen en toepassen. En niet alleen op papier, je gaat ermee aan de slag!

3. Veel contact met elkaar:
Je zult met een groot aantal medecursisten contact hebben om kennis, ervaringen en inzichten te delen.

4. En dit alles met gemak vanuit je eigen huis:
Want je kunt op je eigen tempo, in je eigen tijd, vanuit je eigen huis, deze cursus meedoen. Heerlijk toch?

“Je leert te werken met wilde kruiden op een hele fijne, makkelijke en vooral ook praktische manier. In je eigen tempo en op jouw eigen manier.”

Wanneer:

De online cursus start op 20 maart 2017 en eindigt in november 2017.

Let op: we zijn net van start gegaan, maar je kunt nog instromen tot uiterlijk 1 april 2017

Jouw investering:

Jouw enthousiasme en € 175


“Iedere week word je gevoed met een gezonde dosis natuurlijk leven.”

***Nieuw*** nu ook met vrienden actie

Meld je aan samen met je vriend(in) en ontvang alletwee een leuke kortingsbon. Lees hier verder…


Ik hoop van harte dat ik jou kan verwelkomen bij deze Online Jaarcursus Natuurlijk Leven.

Ja, ik meld me aan voor de Online Jaarcursus Natuurlijk Leven