1

Rozenbotteljam

Bijna herfst… de tijd van de rozenbottels.

In de herfst ga ik er altijd op uit om veel rozenbottels te plukken. Een aantal droog ik voor later het jaar in de thee. Ook maak ik van de verse rozenbottels jam en siroop.

Dit recept voor Rozenbotteljam is één van mijn favoriete recepten uit mijn  boek De Wilde Herfst. En ik wil hem graag met je delen!

Veel plezier ermee!

Rozenbotteljam

Wat heb je nodig:

  • 1 kg rozenbottels (hondsroos, Japanse rimpelroos)
  • 500 g appels
  • 200 ml water
  • 500 g rietsuiker
  • sap van 1 citroen
  • schone (steriele) glazen potjes met deksels

 Aan de slag:

  1. Was de rozenbottels goed schoon en verwijder de steeltjes en kroontjes.
  2. Snijd ze doormidden.
  3. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  4. Voeg alle ingrediënten in de pan en laat het ca. 40 minuten zachtjes koken totdat de inhoud zacht is.
  5. Duw de massa met een houten pollepel door een stevig fijnmazig vergiet.
  6. Breng de gezeefde massa even aan de kook.
  7. Schenk de jam in de potjes, schroef de deksel erop en zet ze omgedraaid neer. Na 15 min. kun je ze weer omdraaien.
  8. Bewaar op een koele donkere plek.
  9. Na opening in de koelkast bewaren.

dwh_lievegroet

Vind je dit een leuk recept?

Dan is mijn boek De Wilde Herfst wellicht ook iets voor jou.

De Wilde Herfst is een boek vol recepten dat je laat zien hoe makkelijk het is om de natuur in huis te halen. Hoe je kunt koken met wilde kruiden, noten en bessen en zelf je eigen natuurlijke verzorgings- en schoonmaakproducten kunt maken.

Nieuwsgierig? Kijk hier voor een voorproefje

Ontvang mijn GRATIS CURSUS
Natuurlijk Leven in eigen hand

Wil je meer lezen over deze gratis cursus, kijk hier.

Comments

  1. Author
    Maria

    Hoi Shirley, ik laat de zaadjes en kriebelhaartjes erin zitten. Deze blijven in het fijnmazig vergiet.

  2. Shirley

    Leuk, dank voor het recept. Maar ik heb wel een vraag: laat je de zaadjes en dus ook de kriebelhaartjes gewoon meekoken voordat je het zeeft?

Leave a Comment